И още, и още, и още – изпепеляващо! Хайде сега, драги

...
И още, и още, и още – изпепеляващо! Хайде сега, драги
Коментари Харесай

Драги дами Габриел, Назарян, Сачева и Петкова, да поговорим откро...

И още, и още, и още – изпепеляващо!

 

Хайде в този момент, драги дами, да си раздвижим мозъците за това „ Що е мафия “ и има ли тя почва у нас?

 

Мафия това е форма на проведена престъпност, способна да въздейства мощно отрицателно (чрез корупция, рекет, шантаж, изнудване, принуждение и други противозаконни способи на оказване на въздействие и облагодетелстване) в развиването и естественото действие на страната и в персонални живот и бизнес на жителите.

В чист тип мафия имаме тогава, когато проведената престъпност е обвързана по разнообразни способи с властта.

 

Коя дума от дефиницията отсъстваше по време на близо 12-годишното ръководство на Бойко Борисов и ГЕРБ?

 

Ще ви оказа помощ, в случай че паметта ви дава заето за миг.

 

През всичките тези години България е определяна като страната с най-голяма корупция в Европейски Съюз.

 

Фолклора роди изр.азът: В Други страни има мафия, а в България мафията си има страна.

 

Фактите:

 

-  Според Евростат през упоменатия интервал годишно поради корупция в България са изчезвали сред 12-13 милиарда евро. Тази сума би повишила съществено пенсии и заплати, от които българинът е непрестанно неудовлетворен.

 

- Българите са най-бедни в Европейски Съюз, тъй като са с най-ниски приходи.

 

- Българското опазване на здравето е в най-лошо опазване на здравето в Европа. В същото време България е преди всичко по брой лечебни заведения и брой болнични кревати на глава от популацията. Около 400 са към този момент лечебните заведения у нас, за към 6 млн население, а 120 са лечебните заведения в Нидерландия при близо 11 млн души. Нидерландия е в Топ 5 на страните с най-хубаво опазване на здравето.

 

- Българите доплащат най-вече в Европейски Съюз за медицински грижи.

 

- До края на 2023 година България продължава да е с най-голям коефициент на обща смъртност измежду страните от Европейския съюз.

 

- Скандали като „ Еврото “, „ Нотариуса “, „ Осемте джуджета “, „ Трактора “ и прочие за какви практики в правосъдната система приказват?

 

- Снимките от спалнята на Борисов с кюлчета злато, пачки евро и револвер до главата защо приказват?

 

- Вярва ли някой, че по абсурда „ Барселонагейт “ няма данни за корупция?

 

- Скандалът „ Ало, Ваньо “ с „ Хайде, прибирай ги оттова. С Първанов съм се договорил… “. За какво е образец това?

 

- Градският прокурор Кокинов към Борисов за основния прокурор Цацаров: „ Не ми се подсмихвай, ти си го избра “. Той си го избрал? Това в коя рубрика се вписва?

 

- Част от запис от диалог на Борисов: „ Иначе раздуйте това, че вкарах КФН по „ Еврохолд ”. На тоя да му размажа физиономията, че не се преценява с мене, това е доста значимо! "

 

- Преди година хазартният предприемач Васил Божков описа по какъв начин години наред е бил изнудван и е платил 67 млн.лв. рекет на Бойко Борисов, на финансовия му министър Владислав Горанов и на шефа на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова, с цел да създадат по този начин, че лотарийният му бизнес да заплаща по-ниски такси. Прокуратурата отхвърли изказванието на Божков, само че дали някой се съмнява, че парите са дадени?

 

- Борисов и Теменужка Петкова наляха към 3 милиарда пари на българите за Руски/Турски поток, наименуван от Борисов Балкански, който заобиколи Украйна и даде причини на Путин да стартира кървава война против украинския народ.

 

- 2021 година: Бизнесменът Светослав Илчовски - един от едрите земевладелци у нас пред парламентарна комисия декларира, че през 2019 година е бил изнудван от притежателя на компания " Градус ", който приказвал от името на премиера Борисов. Бил е заставен да продава зърно на сдруженията на " Градус " под пазарната цена. Освен това индивидът бил персонално поканен на срещи с министър-председателя в някогашната резиденция на Тодор Живков във " Витошко-Студена ". По време на срещите им министър председателят му показвал клип " какво се случва с предприемачи, които не са им подчинени. " Прокуратурата и до момента не е направило нищо, с цел да стане ясно истина ли е това? Някой съмнява ли се?

 

- 2017 година Депутат от ГЕРБ желал тонове суджук за Бойко Борисов и заплашвал търговец с неподходящи последствия, в случай че не ги даде. Това е посочила информация на ДАНС и инспекция на прокуратурата, поради които на добричкия фаворит Живко Мартинов бе пожелан имунитета.

 

- Основни рецензии към управляващите в България от отчетите на Държавния департамент на Съединени американски щати от 2009 година до 2021 година:

а/ Жестоко или унизително отношение от страна на управляващите, в това число към арестувани лица, мигранти и разселени и настанени в институции деца;

б/ Произволни арести; съществени проблеми с независимостта на правосъдната система;

в/ Сериозна корупция в държавната администрация.

Това какво ви приказва?

 

Бившият основен прокурор Иван Гешев наричаше премиера Борисов " ШЕФЕ ". Шефе? Сериозно?

 

- България от години е в „ сивия “ лист за пране на пари на световния контролен орган Financial Action Task Force (FATF) и ще предстои на засилено наблюдаване. Причината е стратегически дефекти в режима за битка с прането на пари, финансирането на тероризма и разпространяването на оръжия. Слаб надзор от страна на институциите.

 

Списъкът е дълъг.

 

Въпросът е: Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Сачева не са ли знаели за тези неща до момента?

 

Всички те загатнаха думата " морал " десетки пъти през последните дни. Наистина ли знаят нейното значение?

 

Чували ли са деликатните дами изразът на Борисов по адрес на Цвета Караянчева: „ Проста кърджалийска пу..а “? А обяснението му какъв брой бил елементарен и му е елементарно, тъй като не знаел британски език, по тази причина не е схванал какво му приказват негови сътрудници - водачи на други европейски страни, но " ги е*ал " и " им влезнало откъм гърба и им се върти ". Как им звучи тази изискана книжовност? Борисов извини ли се най-малко на Караянчева? Те опазиха ли я?

Та, драги дами с внимателен слух, кой в действителност би трябвало да се извини? На българските жители да вземем за пример, за стореното през годините на ръководство на Борисов и ГЕРБ? Вие също бяхте част от него. Има те ли визия какво сте предизвикали на всички българи? От какво ги лишихте?

 

Хайде стига двуличие.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР